Thuisladen met Greenload

Laadpaal voor thuis nodig?

Elektrisch laden doe je voortaan met jouw eigen laadpaal thuis!

Met de kwalitatief hoogwaardige laadpalen van Greenload laad je je elektrische auto thuis veilig en snel op. Thuis laden is goedkoper dan onderweg laden, waardoor je op laadkosten bespaart. Moet jij een dag op pad? Dan ga je altijd opgeladen op weg – en dat is wat je wilt.

Een passende oplossing voor ieder budget

Een laadpaal duur in aanschaf? Bij Greenload kies je gewoon welk product uit ons assortiment in jouw budget past. Beter voor de planeet én voor je portemonnee.

Advies door professionals

Een laadpaal aanschaffen doe je niet zomaar. Je wilt de juiste keuze maken, zodat je er járen plezier van hebt. Ons team adviseert je professioneel en eerlijk.

Installatie door gecertificeerde monteurs

Wij doen de installatie - dat is wel zo gemakkelijk. En er komen niet zomaar mensen bij je langs. Jouw laadpaal wordt geïnstalleerd door echte profs.

24/7 support & onderhoud

Je laadpaal kan een onverwachte storing krijgen, of de spanning kan wegvallen. Gelukkig kun je ons in dit soort gevallen 24/7 bereiken. Een prettig idee, niet?

Bekijk ons assortiment laadpalen voor thuis

Greenload basic zwart

Greenload Wallbox Basic

Vanaf € 599,95

Pulsar plus 22 kw

Greenload Wallbox Pulsar Plus

Vanaf € 889,95

Commander 2

Greenload Wallbox Commander

Vanaf € 1299,95

Zit je met vragen over thuisladen? Wij geven er antwoord op!

Je elektrische auto kun je op verschillende manieren opladen. De minst veilige manier is via een regulier stopcontact. Een elektrische auto is namelijk voorzien van een speciale oplaadpoort. Het accupakket van auto’s werkt op gelijkstroom (DC), terwijl jouw huishouden draait op wisselstroom (AC). De snelste en veiligste manier om je elektrische auto op te laden is daarom via een laadpaal, die de wisselstroom omzet in gelijkstroom.

Een laadpaal aan huis heeft vele voordelen. Niet alleen scheelt het je tijd doordat je snel je auto kunt opladen, je hebt ook controle over de maximale capaciteit van je meterkast én het laadvermogen dat daarbij past. Een derde voordeel is dat de laadpaal toekomstbestendig is. Je kunt het laadvermogen gemakkelijk aanpassen, bijvoorbeeld als er een andere of tweede elektrische auto bijkomt. Dit beperkt de kosten voor een laadpaal thuis, omdat het kostbare aanpassingen van de meterkast voorkomt.

Laadstations met een universele socket aansluiting zijn geschikt voor alle EV’s – ook voor toekomstige elektrische auto’s. Steeds vaker kopen particulieren een laadpaal met een vaste laadkabel. Heb jij hier ook interesse in? Weet dan dat bij de Greenload Home Advanced standaard een magnetische kabelhouder wordt meegeleverd. Dit maakt het opbergen van de kabel erg eenvoudig.

 
 

Het optionele Load Guard systeem maakt milieuvriendelijk opladen mogelijk. Met dit systeem geeft jouw thuislaadpaal voorrang aan groene energiebronnen ten opzichte van reguliere ‘grijze’ energie. In plaats van reguliere stroom wordt bijvoorbeeld eerst stroom gebruikt die is opgewekt door zonnepanelen. Dit zorgt voor een vermindering in de kosten voor jouw de laadpaal thuis.

 
 

Heb jij een PHEV of een EV en wil je weten hoe snel deze auto’s opladen? Dit is afhankelijk van een aantal factoren. De eerste is de meterkast en het laadvermogen van de auto. Heb je toegang tot krachtstroom? Dan gaat het opladen een stuk sneller (mits de auto ook in staat is om krachtstroom te ontvangen). Gemiddeld gaat het opladen van een volledig elektrische auto ongeveer acht keer zo snel dan aan een stopcontact. Precies weten hoe snel jouw auto kan opladen? Neem contact op met onze specialisten en zij berekenen wat je kunt verwachten.

 

Om je auto veilig op te laden heb je een laadkabel nodig. De kabel geeft door hoeveel en hoe snel er geladen mag worden. Dit gebeurt via de Control Pilot Pin. De aansluiting van jouw elektrische auto bepaalt vervolgens welke laadstekker geschikt is. Om de juiste laadkabel bij jouw auto en het model te vinden, hebben wij specialisten in dienst die dit haarfijn voor je bekijken.

Een laadpaal aan huis is verreweg de goedkoopste optie: je betaalt alleen de stroomkosten aan de netbeheerder en maakt geen extra kosten. Maak je veel kilometers? Dan ben je mogelijk aangewezen op snelladers. Het opladen hiermee gaat veel sneller dan bij het laden aan een thuislaadpaal. Dit omdat de omvormer in jouw auto wordt overgeslagen en de accu direct wordt gevoed. Daarentegen zijn de kosten voor snelladen vaak hoger dan de kosten voor een laadpaal thuis. Ook is de prijs afhankelijk van de laadpas die je gebruikt. Met Greenload weet je zeker dat je van de laagste prijs profiteert.

 
 

De kosten van thuis opladen zijn afhankelijk van de afspraken met jouw energieleverancier/netbeheerder. Vaak bedragen de kosten € 0,21 per kWh. Maar… het kan goedkoper. Meer en meer Nederlanders stappen over op duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen op het dak. Met ons slimme Greenload Home Advanced laadstation met het optionele Load Guard systeem geeft jouw laadpaal meer stroom af wanneer er groene stroom opgewekt wordt. Duurzaam én goedkoop opladen dus. Als je jouw elektrische auto middels het Load Guard systeem oplaadt, bedragen de kosten voor jouw laadpaal thuis € 0,00.

Goed om te weten: het Load Guard systeem kan ook achteraf geïnstalleerd worden. Zo kun je nu nog profiteren van de huidige salderingsregeling. Wanneer de regeling eindigt, wordt het systeem gemonteerd en benut je jouw zonnestroom optimaal.

 
 

Rijd jij een elektrische auto via je werkgever of heb je een leaseauto? En wil je toch thuis laden? Dat kun je eenvoudig de stroomkosten met je werkgever of de leasemaatschappij verrekenen. Op de laders van Greenload kun je een kWh-meter aansluiten, die voorzien is van een display en in de meterkast wordt geplaatst. Op het display van deze gecertificeerde MID-meter lees je het totale verbruik over een bepaalde periode af. Daarnaast krijg je met onze slimme Greenload Home Advanced thuislader inzicht in alle laadsessies en vind je onze portal altijd een gespecificeerd overzicht.

Een Greenload laadpaal met instelbaar laadvermogen is er al vanaf € 600,- inclusief btw. Koop je de laadpaal via je werk of lease je deze samen met de auto? Vraag dan de btw terug en profiteer van fiscale voordelen. Als ondernemer profiteer je bovendien van verschillende subsidies en regelingen. Welke voor jou de voordeligste zijn, zoeken we graag voor je uit. Zo laat je zeker geen geld liggen. 

Vaak ben je bij de aanschaf van een thuislader gebonden aan dure abonnementen. Niet bij ons. Bij Greenload betaal je geen maandelijkse kosten of toeslagen over jouw stroom, maar stelt zelf jouw laadpaal naar wens samen. Is automatische verrekening niet van toepassing of wil je zelf de laadsessies verrekenen via onze handige portal? Ook dat kan kosteloos én zonder abonnement.

Veel gemeentes bieden op eigen initiatief subsidie voor een laadpaal aan huis. Landelijk is er nog geen subsidie, maar onze specialisten onderzoeken graag welke mogelijkheden jouw gemeente biedt als het gaat om subsidies voor thuisladen. Neem contact met ons op en leg jouw vraagstuk bij ons neer.

Een laadpaal aan huis brengt vrijwel geen risico’s met zich mee. De installatie van de laadpaal moet echter wel goed gebeuren, dus schakel hier altijd een professional voor in. Ons bijvoorbeeld. Greenload heeft erkende installateurs in dienst die dit snel en professioneel voor je regelen. Bij installatie door een Greenload installateur krijg je bovendien twee jaar garantie. De laadpalen van Greenload zijn verder voorzien van keurmerken en voldoen aan veiligheidsvoorschriften volgens Europese wet- en regelgeving. Om veiligheid te garanderen kun je kiezen uit meerdere veiligheidsopties, zoals een slimme aardlek- en foutstroomdetectie.

 
 

Jouw laadpaal wordt aan de wand of op een staande paal geplaatst. Graaf- en straatwerkzaamheden? Grind, beplantingen of een kruipruimte? Greenload verzorgt het hele plaatje: van aankoop tot installatie. Onze gecertificeerde installateurs monteren dagelijks laadpunten door heel Nederland. Dit zijn de stappen voor installatie van jouw laadpaal aan huis:

  1. Er komt een monteur bij je langs om de situatie te bekijken of de monteur vraagt je een online schouwingsformulier in te vullen.
  2. Op basis hiervan stelt een verkoopadviseur de prijs op voor installatie.
  3. Ben je het eens met de prijs, dan geef je akkoord.
  4. Een gecertificeerde installateur neemt contact op om de installatie in te plannen. Dit kan al binnen twee weken.
 
 

Heb je vragen over de mogelijkheden voor een laadpaal aan huis? Of wil je meer weten over de kosten voor een laadpaal voor thuis? Neem dan gerust contact met ons op.

Dealer worden?

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Zakelijke adviesgesprek aanvragen?

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Meer informatie over zonnepanelen?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Meer informatie over Greenload led-verlichting?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Greenload locatie worden

Jij bent belangrijk voor een groene toekomst. Laat hieronder je gegevens achter en sluit je aan bij ons snelgroeiende groene netwerk.

Een subsidie adviesgesprek

Wil jij weten wat er mogelijk is op het gebied van duurzaamheid en bijbehorende subsidies? Laat hieronder je gegevens achter voor een oriënterend gesprek. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

Een zonnecarport van Greenload

Ben jij geïnteresseerd in een mooie zonnecarport bij jou op locatie? Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Investeringsvrij laadpunt aanvragen

Je bent er bijna. Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op!