Wallbox

Het merk wallbox

Wallbox heeft als missie de wereld bevrijden van fossiele brandstoffen. En in een wereld die wordt aangedreven door duurzame energie in plaats van fossiele brandstoffen, is vervoer natuurlijk elektrisch. Daarom ontwikkelt Wallbox laadoplossingen waarmee elektrische auto’s thuis, bij bedrijven en op openbare parkeergelegenheden opgeladen kunnen worden. Wallbox is de koploper op het gebied van technologie, innoveert constant en ontwikkelt doorlopend nieuwe oplossingen. Kies je voor Wallbox, dan kies je dus voor kwaliteit!

 
 
 

Wallbox heeft een breed assortiment laadoplossingen. Om te beginnen zijn er speciale laadoplossingen voor thuis: de Pulsar-familie. De Pulsar-familie is op te delen in twee verschillende modellen, namelijk de Pulsar en de Pulsar Plus. De Pulsar combineert een compacte omvang met krachtige functies, zoals een geïntegreerde kabel van 5 of 7 meter en een vermogen van 11 kW of 22kW met een type 2 aansluiting.

De Pulsar is erg gebruiksvriendelijk: een snelle blik is voldoende om alles over de Pulsar te weten. Dankzij het statuslampje weet je bijvoorbeeld direct of de Pulsar nog steeds je auto oplaadt of dat het opladen voltooid is. De Pulsar Plus is naast alle functies van de Pulsar voorzien van WiFi en DC-lekbescherming, hierdoor is de Wallbox Pulsar plus up to date met de nieuwste veiligheidsnormen. De Pulsar Plus communiceert dankzij WiFi met de MyWallbox-app.

 
 
 
 
 
 

Ook voor organisaties en bedrijven, dus voor zakelijk gebruik zijn er geschikte laadoplossingen: de Wallbox Commander 2 en de Wallbox Copper SB.

Wallbox Commander 2

Dit type valt op door een mooi 17 inch touch screen, beschermd door een robuuste glaslaag. Deze Wallbox-lader is verder voorzien van een vermogensregeling vanaf het scherm, zodat meerdere gebruikers tegelijkertijd de laadoplossing kunnen gebruiken. De lader communiceert via WiFi, ethernet of bluetooth met de MyWallbox-portal of -app. De Commander 2 is instelbaar vanaf 7,4 kW tot 22 kW met een geïntegreerde type 2 kabel.

Wallbox Copper SB

Dit type beschikt over een geavanceerd design met maximale flexibiliteit. De flexibiliteit heeft deze laadoplossing te danken aan de universele socket aansluiting. Hierdoor is de laadoplossing bruikbaar voor zowel type 1 als type 2 elektrische auto’s. De Wallbox Copper heeft een gemakkelijke toegang via zowel RFID-kaarten als via de MyWallbox-app. Hierdoor kunnen meerdere gebruikers van de laadoplossing gebruik maken. Het laadstation van communiceert via WiFi, ethernet of bluetooth met de MyWallbox-portal of -app.

 
 
 
 
 

Iedere elektrische auto is geschikt voor een laadpaal van Wallbox. Er zijn namelijk verschillende modellen in het assortiment, met een instelbaar laadvermogen tot wel 22kW. Sommige Wallbox-laadpalen hebben bovendien een universele socket aansluiting waardoor deze voor zowel type 1 als type 2 elektrische auto’s geschikt zijn.

 
 
 
 
 

Bij Wallbox zijn er verschillende laadsnelheden beschikbaar. De hoogste laadsnelheid die er tot op heden is, is 22kW. Rekenen we dit om, dan betekent dit dat je met een 22kW laadstation maar liefst acht keer sneller oplaadt dan via het stopcontact. En om het nog concreter te maken: gebruik je 22kW, dan kun je jouw volledig elektrische auto in één nacht opladen. Helaas kan alleen nog niet elke elektrische auto een laadvermogen van 22kW aan. Daarom zijn de wallbox-laadpalen instelbaar tot 22kW, maar zijn er ook laadpalen met een vermogen van 11kW.

 
 
 
 
 

Ja, via de handige MyWallbox-portal en -app kun je je laadgegevens te alle tijden inzien. Via de zakelijke portal kun je alle laders van je bedrijf beheren én de toegangsniveaus beheren. De status van het laden kun je realtime inzien en je hebt toegang tot geavanceerde tools om rapportages mee te maken. In de portal kun je verder betalingen activeren wanneer mensen gebruik maken van jouw laadsysteem. En via de mobiele app kun je de realtime statistieken inzien en je laadsysteem op afstand beheren. Je kunt de app zelfs op je smartwatch gebruiken.

 
 
 
 
 

Heb je twee rechterhanden, dan kun je de Wallbox laadpaal wellicht wel zelf installeren. Toch raden wij je aan om dit door één van onze professionals te laten doen. Er zijn namelijk wat dingen waar je goed op moet letten. Een elektrische auto kan op één fase of op drie fasen geladen worden.

Weet jij over welke fase jouw meterkast beschikt? Ook moet je goed nadenken over waar je je laadpaal wilt plaatsen en of de kabel lang genoeg is om de meterkast te bereiken. Is dit niet zo, dan moet er een langere kabel aangelegd worden. Kortom: ja, je kunt een laadpaal zelf installeren, maar wij raden je aan om dit over te laten aan een professional.