Zonnecarport

Maak kennis met

Onze zonnecarport

De zonnecarport: parkeren, laden en groene energie opwekken op één locatie

Met de groei in elektrische auto’s wordt de vraag naar laadpunten op basis van duurzame energie met de dag groter. Greenload biedt hiervoor dé perfecte oplossing: de zonnecarport. Hierin brengen we het parkeren en duurzaam laden samen op één locatie. De carport wordt geleverd met zonnepanelen op het dak en voorzien van Greenload laadpunten. Jouw medewerkers, klanten en bezoekers kunnen hun stekkerauto’s parkeren en opladen met de groene energie van de zon. Een zeer slimme en innovatieve oplossing waarmee jij investeert in een duurzame toekomst.

Zonne-carport

Groeiende behoefte
e-mobility

Geheel investeringsvrij

Geen omkijken naar installatie

Gebruik de zon als energiebron om je auto te laden

Groen rijden is nog nooit zo toegankelijk geweest als nu. Met het toekomstbestendige netwerk van Greenload is je bedrijf klaar voor de toekomst – ook als je nog geen zonnepanelen op het dak hebt liggen. Met de zonnecarport beschik jij namelijk alsnog over groene stroom voor het laden van de auto’s van je werknemers en bezoekers. De stroom die de zonnecarport te veel opwekt kun je vervolgens gebruiken voor het verlichten of verwarmen van je bedrijfspand. Dát is pas aantrekkelijk, niet?

De voordelen van een zonnecarport

Je verlaagt de energierekening

Wanneer je zelf zonne-energie opwekt, betaalt zich dat vanzelfsprekend terug in een lagere energierekening. Maar het is nóg interessanter als je zóveel zonnestroom opwekt dat je dit kunt terugleveren aan het elektriciteitsnet. De stroom die je teruglevert wordt namelijk verrekend met jouw verbruik, en alleen over jouw netto verbruik betaal je belasting. Een zonnecarport scheelt dus op meerdere fronten in de portemonnee.

Je verduurzaamt zichtbaar

Bij veel laadpalen vragen mensen zich af of de stroom die geladen wordt wel daadwerkelijk duurzaam is. De zonnecarport van Greenload neemt die twijfel in één keer weg. Daarnaast zien jouw medewerkers, klanten of andere bezoekers dat jij investeert in duurzame energie. Ook je imago krijgt dus een groene boost. En laten we wel wezen: dat is mooi meegenomen!

 

Een stap in de goede richting van de BENG-norm

Investeren in duurzaamheid is geen keuze meer – het is sinds inmiddels ook noodzaak geworden. De Nederlandse overheid heeft door nieuwe wet- en regelgeving, genaamd de BENG-norm, per 1 juli 2020 een criterium neergezet waaraan ook jij moet voldoen. In de BENG-norm worden energieprestaties ‘eisen’ genoemd. En aan die eisen moet alle nieuwbouw – ofwel: Bijna Energie neutrale Gebouwen (BENG) – voldoen. Je wordt getoetst aan de hand van drie eisen: de maximale energiebehoefte, het maximaal primair fossiel energiegebruik en het minimale aandeel hernieuwbare energie. En bij dat laatste zet je met jouw nieuwe zonnecarport, die groene energie opwekt, een aanzienlijke stap in de juiste richting.