Op vakantie met een elektrische auto

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Je hoort het nog heel vaak: Op vakantie met een elektrische auto? Dat is toch helemaal niet handig? Met de juiste voorbereiding kun je gemakkelijk met een elektrische auto op vakantie. De laadinfrastructuur in Europa is de laatste jaren flink verbeterd. Hoe je je het best kan voorbereiden lees je in dit artikel.

Laadpas

Als je je elektrische auto onderweg bij openbare oplaadpunten wil laden heb je een laadpas nodig. Er zijn veel verschillende aanbieders in Nederland en Europa. Niet alle aanbieders hebben een Europese dekking van laadpunten. Let dus goed op welke laadpas je kiest en of je met die pas kan laden in de landen waar je doorheen rijd. Vraag ruim van te voren een of enkele laadpassen aan die werken in die landen. Er zijn veel verschillende laadpassen die qua tarief anders in elkaar steken. Zo heb je laadpassen gekoppeld aan een abonnement of laadpassen met een eenmalige aanschaf. Als je op vakantie gaat is het niet handig om een laadpas aan te schaffen met een abonnement. Geen zin om uit te zoeken welke pas nou het best bij je past? Kies dan voor de Greenload laadpas deze is namelijk gratis aan te vragen en je betaalt geen abonnementskosten. De Greenload laadpas heeft een goede dekking in Nederland en Europa, hierdoor ga je dus goed voorbereid op weg! Vraag hier een Greenload laadpas aan!

Laadpas

Routeplanner

Als je met een elektrische auto op vakantie gaat moet je iets meer vooruitdenken dan met een traditionele auto. Een goede routeplanning is het halve werk, zoek een route waarbij je de laadpalen hebt uitgestippeld en bedenk vooraf waar je wilt laden. Let op: in de vakantietijd is het bij de openbare laadpalen vaak drukker dan normaal, dus hou er rekening mee dat je af en toe moet wachten op een plek. Een handige routeplanner app is www.abetterrouteplanner.com. Bij deze app kun je het vertrekpunt, de eindbestemming en je type auto invoeren en de app berekent hoe je het best kunt rijden, waar je kunt laden en hoelang je erover doet.

Houd rekening met je actieradius

Houd met je routeplanning rekening met de actieradius van je auto. De tempratuur heeft invloed op de actieradius. Ga je naar een koud gebied? Dan heeft de accu minder actieradius. Ga je naar een warm land, dan is de actieradius vaak beter. Houd hier rekening mee en plan wellicht een extra stop in, zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan.

Neem een mobiele oplader mee voor noodsituaties

Is de routeplanning toch niet zo goed als jij dacht? Of staat er een lange rij voor de laadpaal? Dan is de mobiele oplader de oplossing. Met de mobiele oplader kun je je elektrische auto via een regulier stopcontact (230V) opladen. Houd er rekening mee dat je maar met een maximaal vermogen van 3,7kWh op kan laden, dat komt neer op gemiddeld 18 kilometer rijden per uur. Ga je naar Frankrijk of Italië? Daar kan het voorkomen dat een laadpaal alleen een type 3-aansluiting heeft. Voor die landen kun je voor de zekerheid een extra type 3 laadkabel meenemen. Overigens is een type 2 (Mennekes) laadkabel in Europa de standaard.

Ook interessant om te lezen:

Dealer worden?

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Zakelijke adviesgesprek aanvragen?

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Meer informatie over zonnepanelen?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Meer informatie over Greenload led-verlichting?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Greenload locatie worden

Jij bent belangrijk voor een groene toekomst. Laat hieronder je gegevens achter en sluit je aan bij ons snelgroeiende groene netwerk.

Een subsidie adviesgesprek

Wil jij weten wat er mogelijk is op het gebied van duurzaamheid en bijbehorende subsidies? Laat hieronder je gegevens achter voor een oriënterend gesprek. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

Een zonnecarport van Greenload

Ben jij geïnteresseerd in een mooie zonnecarport bij jou op locatie? Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Investeringsvrij laadpunt aanvragen

Je bent er bijna. Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op!