De mobiele autolader: Super handig voor onderweg of voor op vakantie!

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Mobiele autoladers zijn razend populair. Met deze handige laders kun je je elektrische auto gewoon via het stopcontact opladen. De mobiele autolader laad met 220 volt jouw elektrische auto op.

Voor thuis

De mobiele autolader is een geschikte optie om thuis je auto op te laden. De mobiele autolader kan met maximaal vermogen van 3 kW opladen, dus als je een grote accu hebt en elke dag met je auto rijd is een Wallbox een betere optie. De Wallboxen hebben namelijk een maximaal laadvermogen tot 22kW. De thuislader is wel een zeer geschikte optie voor jou als je korte afstanden rijdt of je auto over een klein accupakket beschikt. Bekijk hier onze mobiele lader!

Voor onderweg

Het is altijd handig om een mobiele autolader bij je te hebben. We kennen het allemaal… De accu van je auto is bijna leeg, maar je denkt de volgende stop nog wel te halen. Echter kom je er later achter dat het toch niet haalbaar is met de huidige accu. Wat dan? De mobiele auto lader biedt de oplossing, want het past in elk stopcontact zodat je alsnog ergens je elektrische auto kan opladen!

Voor op vakantie

Ook voor op de camping of bij een hotel is de mobiele lader een perfecte oplossing. Op een camping of een hotel staan vaak nog geen laadpalen. Het is daarom handig om een mobiele lader bij je te hebben, zodat je je auto gewoon naast je caravan of tent kan opladen. Zo kun je de hele dag je auto laden terwijl je lekker aan het zwembad ligt. Zo kun je altijd met een opgeladen auto je boodschapjes doen. Hoe handig is dat?

Ook voor de reis naar je vakantiebestemming is de lader een geschikte uitkomst. In het buitenland is het aantal openbare laadpunten minder dan in Nederland. Met een mobiele lader heb je altijd nog een oplossing om je auto op te laden.

Voor welke laadverbindingen zijn deze mobiele autoladers geschikt?

De laders hebben aan de ene kant een normaal stopcontact (maximaal 230V en 13A met 1 fase) en aan de andere kant een stekker die je in je auto kunt pluggen. Deze opladers kun je gebruiken bij een normaal huis en keuken stopcontact (type E+F).

Welk type auto’s zijn geschikt voor de mobiele oplader?

De mobiele auto lader heeft een portable type 2 aansluiting. Hierdoor is de mobiele oplader geschikt voor alle elektrische auto’s met een type 2 laadaansluiting. Dit zijn bijvoorbeeld de:

BMW i3, Volkswagen ID3, Volkswagen ID4, Volkswagen E-Golf, Tesla model S, Volvo V60, Kia Niro en nog véél meer. Benieuwd of jouw elektrische auto geschikt is voor de mobiele oplader? Neem dan contact op met één van onze specialisten!

Wat is de snelheid van het laden?

Het maximale vermogen van de mobiele auto lader is 13A 230V. Dit komt neer op ongeveer 3 kW vermogen. In één uur laad je dus 3kWh. Gemiddeld rij je 6 kilometer met 1 kWh dit komt dus neer op ongeveer 18 kilometer per uur. In één nacht a 10 uur kun je dus ruim 180 kilometer rijden.

De voordelen van een mobiele autolader op een rijtje:

  • De kabel heeft een lengte van 5 meter
  • Het laadvermogen is instelbaar van 6A tot 16A. Hierdoor kun je zelf de laadsnelheid instellen. Als je bijvoorbeeld de wasmachine aan hebt staan en je auto wilt laden kun je de lader instellen tot 6A, zodat je geen last hebt van overbelasting.
  • De lader beschikt over een beschermkap en een sterke behuizing, hierdoor is de lader vrijwel niet breekbaar.
  • De lader beschikt over een CE-keurmerk

Ook interessant om te lezen:

Dealer worden?

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Zakelijke adviesgesprek aanvragen?

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Meer informatie over zonnepanelen?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Meer informatie over Greenload led-verlichting?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Greenload locatie worden

Jij bent belangrijk voor een groene toekomst. Laat hieronder je gegevens achter en sluit je aan bij ons snelgroeiende groene netwerk.

Een subsidie adviesgesprek

Wil jij weten wat er mogelijk is op het gebied van duurzaamheid en bijbehorende subsidies? Laat hieronder je gegevens achter voor een oriënterend gesprek. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

Een zonnecarport van Greenload

Ben jij geïnteresseerd in een mooie zonnecarport bij jou op locatie? Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Investeringsvrij laadpunt aanvragen

Je bent er bijna. Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op!