Hoe werkt het opladen van een elektrische auto?

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

In deze blog leggen we alles omtrent het opladen van een elektrische auto uit. Voor zowel het openbaar laden als het thuis laden vertellen wij de ins and outs zodat je voortaan goed voorbereid op weg gaat..

Laden bij een openbare laadpaal

De eerste optie om je elektrische auto te laden is aan een openbare laadpaal. Er komen steeds meer openbare laadpalen in Nederland te staan, dat moet ook wel, want het Nederlandse elektrisch wagenpark groeit elke dag. Als je bij een openbaar oplaadpunt wilt laden heb je altijd een laadpas nodig. Deze laadpas wordt gescand voordat je bij een openbare laadpaal kan laden. Vervolgens betaal je een x bedrag per afgenomen kWh. Sommige aanbieders vragen naast de stroomprijs ook nog abonnementskosten. De Greenload laadpas is gratis aan te vragen en heeft een zéér scherp laadtarief. Laad je bij een Greenload laadpunt? Dan krijg je per kWh nog eens €0,05 korting! Hoe voordelig is dat?

Laadpas

Stappenplan openbaar laden:

  • Om je elektrische auto op te laden heb je het volgende nodig: Een laadpaal, een laadkabel en een laadpas
  • Je parkeert de auto bij een publieke laadpaal en kijkt of de lampjes groen zijn (bij rode lampjes is er een storing en kun je niet laden)
  • Je plugt de oplaadkabel in je auto en in de laadpaal
  • Je houdt je laadpas voor de laadpaal en dan begint het laden
  • De kabel wordt vergrendeld en de lampjes worden blauw
  • Als je klaar bent met laden ontgrendel de laadkabel weer met de laadpas

Thuis laden

De aller makkelijkste optie is natuurlijk om je elektrische auto thuis te laden. En dan niet gewoon via het reguliere stopcontact, maar met een laadpaal. De laadpaal wordt aangesloten op een aparte groep, dit is sneller en veiliger dan via het stopcontact. De voordelen van thuis laden zijn: Het is goedkoper, de laadpaal is altijd vrij, je hebt geen laadpas nodig en je kunt je auto s ’nachts laden. Bij Greenload hebben we een groot aanbod laadpalen voor thuis. Ben je benieuwd welke het best bij jou past? Neem dan contact op met één van onze specialisten of bekijk hier onze laadoplossingen.

Wat kost een elektrische auto opladen?

Het opladen van je elektrische auto is thuis het goedkoopst. Thuis betaal je je huidige stroomkosten aan je energieleverancier, dat is vaak rond de €0,23 per kWh. Bij een openbare laadpaal betaal je vaak een starttarief plus een hoger bedrag per kWh, dat ligt tussen de 20 en 60 cent per kWh. Als we ervan uitgaan dat je thuis €0,23 per kWh betaalt en 19,5 kWh per 100 kilometer verbruikt geeft dat een kilometerprijs van net iets meer dan €0,04. Bij een zuinige benzineauto (1 op 16,7) betaal je €0,10 per gereden kilometer. Bij het openbaar laden gaan we uit van een gemiddelde prijs van €0,41 per kWh. Uitgaand van dezelfde gemiddelde elektrische auto als in het voorbeeld hierboven betaal je gemiddeld €0,08 per kilometer.

Ben je benieuwd welke laadoplossing bij jou past? Neem dan contact op met één van onze specialisten via: info@greenload.nl of via 085 – 4822380.

Ook interessant om te lezen:

Dealer worden?

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Zakelijke adviesgesprek aanvragen?

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Meer informatie over zonnepanelen?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Meer informatie over Greenload led-verlichting?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Greenload locatie worden

Jij bent belangrijk voor een groene toekomst. Laat hieronder je gegevens achter en sluit je aan bij ons snelgroeiende groene netwerk.

Een subsidie adviesgesprek

Wil jij weten wat er mogelijk is op het gebied van duurzaamheid en bijbehorende subsidies? Laat hieronder je gegevens achter voor een oriënterend gesprek. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

Een zonnecarport van Greenload

Ben jij geïnteresseerd in een mooie zonnecarport bij jou op locatie? Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Investeringsvrij laadpunt aanvragen

Je bent er bijna. Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op!