Zelf groene energie opwekken met een eigen windturbine

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ben jij opzoek naar een betaalbare groene energieoplossing, wil jij je steentje bijdragen aan het milieu en wil jij Nederland steeds groener maken? Een windturbine is hier dé oplossing voor! De vraag naar groene energie stijgt enorm en daarbij ook de vraag naar windturbines. Maar waarom zou je kiezen voor een windturbine? In deze blog vertellen wij jou meer over waarom steeds meer mensen kiezen voor een windturbine, wat een windturbine oplevert, wat de kosten zijn en waarom het dé oplossing is.

Waarom een windturbine

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de Nederlandse samenleving. Je ziet steeds meer organisaties en particulieren overstappen naar het opwekken van groene energie, maar waarom windenergie? Dat wordt hieronder uitgelegd.

Windturbines produceren géén CO2, dus overstappen op windenergie helpt om klimaatverandering tegen te gaan. Windturbines zijn eenvoudig te plaatsen op uw huis of bedrijfspand en ze zijn zeer compact. In tegenstelling tot de zon wekt de wind 24 uur per dag groene energie op. In ons land hebben we wel eens last van de wind, maar hoe mooi is het om met je eigen windturbine die ‘vervelende’ wind om te zetten tot groene energie. Ten eerste is het goed voor het milieu en ten tweede scheelt het in je portemonnee. Hoe gaaf is dat?

Wat kost een windturbine en wat levert het op

De prijs van windturbines lopen al gauw op tot over de €2000 euro. Het ligt natuurlijk aan hoe groot de windturbine is en hoeveel kWh hij oplevert. Gemiddeld wekt een windturbine rond de 500 tot 1500 kWh op, maar dat hangt volledig af van de wind. De plek waar de windturbine geplaatst wordt is dus cruciaal voor hoeveel groene energie je opwekt. De specialisten van Greenload kunnen kijken wat de beste plek is voor jouw huis of bedrijfspand. Benieuwd? Bekijk snel onze Greenload windturbine!

Terugverdientijd windturbine

Gemiddeld wekt een windturbine rond de 500 tot 1500 kWh op. De gemiddelde levensduur van een windturbine is 20 jaar. 1 kWh kost ongeveer 20 cent. Dit verschilt natuurlijk per energieleverancier. Als we uitgaan van een jaarlijkse opbrengst van 1000 kWh bespaar je dus ongeveer 200 euro per jaar aan energiekosten. De Greenload windturbine kost €1199,95, dus duurt het ongeveer 6 jaar totdat de windturbine winstgevend is. Waar wacht je nog op? Vraag hier je eigen Greenload windturbine aan!

Windturbine zakelijk

Een windturbine is zeer geschikt als zakelijke oplossing. Je organisatie krijgt een groener imago én je bespaart geld. Perfect toch? Bij Greenload krijg je zelfs een gratis windturbine als je gebruik maakt van een investeringsvrij laadpunt van Greenload. Doe hier de check en bekijk of jij ook investeringsvrij kunt beginnen!

Windturbine in combinatie met zonnepanelen?

Wij krijgen vaak de vraag of je een windturbine kan combineren met zonnepanelen, het antwoord is ja! Integendeel, het versterkt elkaar zelfs. Daarom is het perfect om deze twee energieoplossingen met elkaar te combineren. Is er een dag geen zon? Geen probleem! Door de windturbine beschik je 24 uur per dag over groene stroom. 

Voordelen windenergie op een rijtje

  • Je beschikt het hele jaar over groene energie. Ook in de donkere maanden wek je met de windturbine 24 uur per dag groene energie op.
  • Combineerbaar met zonnepanelen
  • Gratis windturbine bij een investeringsvrijlaadpunt van Greenload
  • Je organisatie krijgt een groen imago
  • Je draagt bij aan een beter milieu

 

 

Ook interessant om te lezen:

Dealer worden?

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Zakelijke adviesgesprek aanvragen?

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Meer informatie over zonnepanelen?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Meer informatie over Greenload led-verlichting?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Greenload locatie worden

Jij bent belangrijk voor een groene toekomst. Laat hieronder je gegevens achter en sluit je aan bij ons snelgroeiende groene netwerk.

Een subsidie adviesgesprek

Wil jij weten wat er mogelijk is op het gebied van duurzaamheid en bijbehorende subsidies? Laat hieronder je gegevens achter voor een oriënterend gesprek. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

Een zonnecarport van Greenload

Ben jij geïnteresseerd in een mooie zonnecarport bij jou op locatie? Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Investeringsvrij laadpunt aanvragen

Je bent er bijna. Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op!