Immense toename laadpalen parkeergarages

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Staatssecretaris Van Veldhoven (infrastructuur en waterstaat) en het platform voor parkeren (Vexpan) melden dat er in 2025 tien keer zoveel laadpunten komen in parkeergarages als nu. Hierdoor blijven parkeergarages ook voor mensen met elektrische auto’s een goede en veilige plek om hun auto te parkeren en op te laden. Dit is een goede stap naar een duurzame toekomst.

 

Veel parkeergarages hebben nog geen laadpaal

Er zijn in Nederland ongeveer 400 parkeergarages, die gemiddeld 450 parkeerplekken hebben. In ongeveer 250 parkeergarages is er nog geen mogelijkheid om elektrische auto’s op te laden. Staatssecretaris en de voorzitter van Vexpan vinden dat hier verandering in moet komen. Zij willen dat in 2025 vijf procent van alle parkeerplekken een laadpaal komt te staan, dat komt neer op 9000 parkeerplekken. In 2030 moet dat zelfs tien procent zijn van alle parkeerplekken, dat komt neer op 18.000 parkeerplekken. Om de doelstelling te halen wordt er ieder half jaar gekeken of het aantal laadpalen nog op schema ligt.

Aantal elektrische auto’s in Nederland neemt flink toe

De parkeergarages moeten wel mee met de tijd, want uit onderzoek van de ANWB is gebleken dat steeds meer Nederlanders kiezen voor elektrisch rijden, dit komt mede door de aanschafsubsidie. De belangrijkste reden om te kiezen voor een elektrische auto is het milieu (60%) gevolgd door ‘Nooit meer tanken’ (32%). De belangrijkste reden om de consumenten ervan te weerhouden is een te hoge aanschafprijs (50%) en een te lage actieradius (30%). Het totale aantal elektrische auto’s in Nederland steeg naar 145.000, dat is een verdubbeling ten opzichte van 2019. Bijna een kwart van alle personenauto’s die in Nederland verkocht zijn waren elektrisch.

Klimmaatakkoord

In het klimmaatakkoord staat dat in 2030 alle nieuwe auto’s emissie loos moeten zijn, zodat in 2050 al het verkeer schoon is. Door meer laadpalen te plaatsen in parkeergarages en op andere openbare parkeerplaatsen zijn consumenten eerder geneigd om over te gaan op elektrische voertuigen.

 

Ook interessant om te lezen:

Dealer worden?

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Zakelijke adviesgesprek aanvragen?

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Meer informatie over zonnepanelen?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Meer informatie over Greenload led-verlichting?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Greenload locatie worden

Jij bent belangrijk voor een groene toekomst. Laat hieronder je gegevens achter en sluit je aan bij ons snelgroeiende groene netwerk.

Een subsidie adviesgesprek

Wil jij weten wat er mogelijk is op het gebied van duurzaamheid en bijbehorende subsidies? Laat hieronder je gegevens achter voor een oriënterend gesprek. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

Een zonnecarport van Greenload

Ben jij geïnteresseerd in een mooie zonnecarport bij jou op locatie? Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Investeringsvrij laadpunt aanvragen

Je bent er bijna. Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op!