Subsidies elektrisch rijden

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

De verwachting is dat de Nederlandse consument in 2030 alleen nog elektrische auto’s aanschaft. Het kabinet en de mobiliteitssector denken dat dit een haalbare kaart is in verband met de vrijgemaakte subsidie- en belastingmaatregelen.  Tegen die tijd rijden er 2 miljoen elektrische auto’s op de weg en zijn er 1,8 miljoen laadpunten verspreid over het hele land. Maar welke subsidies zijn er waarvan jij kan profiteren?

Aanschafsubsidie

Voor nieuwe volledig elektrische auto’s wordt er in 2021 een aanschafsubsidie vrijgemaakt van €6000. Dit bedrag loopt af naar 2200 in 2030. Daarnaast blijven elektrische auto’s ten minste tot 2025 vrijgesteld van BPM. Kortom, de aanschafbelasting die je betaalt bij de aankoop van een nieuwe auto. Vanaf 2025 zal je bij de aanschaf eenmalig €350 betalen en meegenomen worden in de motorrijtuigenbelasting. Tot op heden ben jij als (toekomstig) elektrische rijder hier volledig van vrijgesteld.

Subsidies zakelijk elektrisch rijden

Maar hoe zit het zakelijk? Voor zakelijke auto’s komt er een verlaagde bijtelling en een aanschafsubsidie die in 2021 begint bij €3430 en tot 2024 terugloopt naar €1830. Tot en met 2020 konden bedrijven bij de aanschaf van laadpunten en elektrische auto’s gebruikmaken van de milieu investeringsaftrek. Helaas is deze vanaf het jaar 2021 komen te vervallen. Dit maakt een investeringsvrij laadpunt daarom een aantrekkelijk alternatief, daar je geen euro hoeft mee te financieren. Bekijk onze subsidieadvies pagina voor meer informatie.

Ook interessant om te lezen:

Dealer worden?

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Zakelijke adviesgesprek aanvragen?

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Meer informatie over zonnepanelen?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Meer informatie over Greenload led-verlichting?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Greenload locatie worden

Jij bent belangrijk voor een groene toekomst. Laat hieronder je gegevens achter en sluit je aan bij ons snelgroeiende groene netwerk.

Een subsidie adviesgesprek

Wil jij weten wat er mogelijk is op het gebied van duurzaamheid en bijbehorende subsidies? Laat hieronder je gegevens achter voor een oriënterend gesprek. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

Een zonnecarport van Greenload

Ben jij geïnteresseerd in een mooie zonnecarport bij jou op locatie? Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Investeringsvrij laadpunt aanvragen

Je bent er bijna. Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op!