Je elektrische auto opladen met zonne-energie

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Nederland is de laatste jaren druk bezig met verduurzamen. De CO2-uitstoot moet in 2050 met 95% gedaald zijn ten opzichte van 1990. Om deze doelstelling te behalen stimuleert de overheid particulieren en het bedrijfsleven om te investeren in duurzame energie door middel van aantrekkelijke subsidies. Deze subsidies gelden ook voor het opwekken van zonne-energie en van windenergie.

Rijd jij al elektrisch? Super, dat is een goede stap naar duurzaamheid. Maar wist je dat het nog duurzamer kan? Je kunt namelijk je elektrische auto opladen met behulp van zonne-energie. Buiten dat het opwekken van groene stroom goed is voor het milieu bespaart het je ook nog eens kosten. Hoeveel kosten je kan besparen en hoe je je elektrische auto kan opladen met zonne-energie lees je in deze blog.

Elektrisch laden met zonne-energie

Beschik je al over zonnepanelen en over een elektrische auto, maar je laad je auto nog via het net? Als je helemaal voor duurzaam wil gaan is het een optie om je elektrische auto op te laden met je eigen zonne-energie. Hoe dat te werk gaat lees je hieronder.

De meeste laadpalen beschikken over een load guard system. Met behulp van een load guard system kan een laadpaal zich aanpassen aan verschillende soorten verbruikers binnen uw woning of organisatie. Dit kan dus ook met zonnepanelen en of een windturbine. Het load guard system kan worden geïnstalleerd in de meterkast en kan verbonden worden aan een slimme meter. Hierin kun je de zonnepanelen als voorkeur instellen. De laadpaal zal dan, als het mogelijk is, je elektrische auto opladen met groene stroom via de zonnepanelen. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met een van onze Greenload adviseurs.

Zonnecarport

Wil jij je met je organisatie een steentje bijdragen aan duurzaamheid, wil jij een groener imago krijgen en je klanten van de beste parkeerfaciliteiten voorzien? Dan is een zonnecarport echt iets voor jou! De zonnecarport maakt parkeren, laden en groene energie opwekken op één plek mogelijk. De carport wordt geleverd met zonnepanelen op het dak en Greenload laadpalen. Hierdoor kunnen jouw medewerkers, klanten en bezoekers hun elektrische auto’s parkeren en opladen met zonne-energie. Je organisatie krijgt een groen imago en neemt gelijk de twijfel weg van mensen of de stroom waarmee de auto geladen wordt wel duurzaam is. Wordt er een dag geen auto opgeladen? Geen probleem, mocht je zoveel zonnestroom opwekken kun je dit terug leveren aan het elektriciteitsnet. De stroom die je teruglevert wordt verrekend met je verbruik en alleen over jouw netto verbruik betaal je belasting. Hoe voordelig is dat!

Investeringsvrije zonnecarport van Greenload

Ja het klinkt allemaal erg aantrekkelijk, maar wat zal zoiets wel niet kosten? Niks! Wij van Greenload leggen investeringsvrij zonnecarports aan bij organisaties en bedrijven. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Doe dan nu de check en bekijk of ook jij investeringsvrij kan beginnen!

Wat zijn de voordelen van een zonnecarport

  • Je verlaagt je energierekening
  • Investeringsvrij bij Greenload
  • Je verduurzaamt zichtbaar
  • Je organisatie krijgt een groener imago

Ook interessant om te lezen:

Dealer worden?

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Zakelijke adviesgesprek aanvragen?

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Meer informatie over zonnepanelen?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Meer informatie over Greenload led-verlichting?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Greenload locatie worden

Jij bent belangrijk voor een groene toekomst. Laat hieronder je gegevens achter en sluit je aan bij ons snelgroeiende groene netwerk.

Een subsidie adviesgesprek

Wil jij weten wat er mogelijk is op het gebied van duurzaamheid en bijbehorende subsidies? Laat hieronder je gegevens achter voor een oriënterend gesprek. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

Een zonnecarport van Greenload

Ben jij geïnteresseerd in een mooie zonnecarport bij jou op locatie? Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Investeringsvrij laadpunt aanvragen

Je bent er bijna. Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op!