Wat kost elektrisch rijden?

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ben jij in de markt voor een elektrisch voertuig? En ben jij benieuwd wat elektrisch laden kost? In dit blogartikel praten wij je bij. Op het moment zijn de elektrische auto’s in aanschafwaarde vaak wat duurder dan de auto’s met een traditionele verbrandingsmotor. We zien echter dat dit prijsverschil langzaamaan afneemt. De verwachting is dan ook dat het aantal elektrische voertuigen de aankomende jaren verder zal toenemen. Ook gezien de stimuleringsregels vanuit de overheid en de gestelde klimaatdoelen vanuit de Europese commissie.

Wat zijn de stroomkosten van een elektrische auto?

Elektrische voertuigen zijn over het algemeen erg voordelig op te laden. Prijzen die je betaald per kWh fluctueren per aanbieder. Dit hangt vaak samen met de plek waar je laadt, of je gebruikmaakt van een snellader of niet én het tijdstip van de dag (eventuele daltarieven) is van invloed. Als we de gebruikskosten van een elektrische auto afzetten tegen een traditionele benzine- of dieselauto zien we dat deze aanzienlijk lager liggen.

Elektrisch laden vs. benzine

Wat is nu het verschil tussen elektrisch laden en benzine? We kunnen een eenvoudig rekensommetje maken om dit uit te leggen. Als voorbeeld pakken we de vuistregel dat een elektrische auto met 14 kWh ongeveer 100 kilometer actieradius heeft. Wanneer je gemiddeld gezien ongeveer €0,20 per kWh betaald kijk je aan tegen een kostenplaatje van €2,80 per 100 kilometer. Vergelijken we dit met een benzineauto die 15 kilometer rijdt op 1 liter benzine, dan betaal je €10,00 per 100 kilometer met de actuele brandstofprijzen.

Dit laat al zien dat het verschil in prijs redelijk groot is. Laat staan dat jij je elektrische auto oplaadt door middel van de groene energie die opgewekt wordt door zonnepanelen op het dak van je huis of kantoorpand. Wij als Green Load bieden hiervoor dé perfecte oplossing: de zonne-carport. Hierin brengen we het parkeren en duurzaam laden samen op één locatie.

Je elektrische auto thuis opladen of langs de snelweg

Let hier een beetje mee op. Het opladen van je elektrische auto aan de wallbox thuis is vele malen eenvoudiger en voordeliger. Met zo’n eigen laadoplossing voor thuis betaal je rond €0,20 per kWh, aan de snelweg kan dit oplopen tot €0,50 – €0,70 per kWh. Dit verschil kan aardig in de papier lopen. Heb je zakelijk een laadpas van het werk? Dan is dit bovendien eenvoudig te verrekenen. Heb je hier vragen over? We komen graag met je in gesprek om je hier alles over te vertellen.

Ook interessant om te lezen:

Dealer worden?

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Zakelijke adviesgesprek aanvragen?

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Meer informatie over zonnepanelen?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Meer informatie over Greenload led-verlichting?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Greenload locatie worden

Jij bent belangrijk voor een groene toekomst. Laat hieronder je gegevens achter en sluit je aan bij ons snelgroeiende groene netwerk.

Een subsidie adviesgesprek

Wil jij weten wat er mogelijk is op het gebied van duurzaamheid en bijbehorende subsidies? Laat hieronder je gegevens achter voor een oriënterend gesprek. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

Een zonnecarport van Greenload

Ben jij geïnteresseerd in een mooie zonnecarport bij jou op locatie? Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Investeringsvrij laadpunt aanvragen

Je bent er bijna. Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op!