Moet een laadpaal hetzelfde laadvermogen als de auto hebben?

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

In de huidige markt zijn er tal van verschillende laadpunten verkrijgbaar. Op het gebied van kwaliteit, laadvermogen, techniek en behuizing zijn er verschillen te ontdekken. Een van de vragen waar veel (beginnend) elektrische rijders mee zitten is: moet een laadpaal hetzelfde laadvermogen als de auto hebben? In dit blogartikel leggen we je uit hoe het zit.

Verschillen in laadvermogen

Bijna alle elektrische voertuigen zijn voorzien van een ander laadvermogen. De maximale hoogte van het laadvermogen van je auto bepaalt het tijdsbestek dat nodig is om je auto op te laden. Termen als 1-fase en 3-fasen hoor je waarschijnlijk veel voorbijkomen. Dit heeft vooral te maken met het vermogen van jouw elektrische auto en of deze kan laden bij het laadpunt waar je op dat moment bent. Er wordt hierin een onderscheid gemaakt tussen normaal laden (AC) en snel laden (DC). Je hebt te maken met de volgende laadvermogens:

  • Laadvermogen van 3,7 kW (1-fase, 16A);
  • Laadvermogen van 7,4 kW (1-fase, 32A);
  • Laadvermogen van 11 kW (3-fasen, 16A);
  • Laadvermogen van 22 kW (3-fasen, 32A);

Voorbeeld

Beschik jij bijvoorbeeld over een plug-in hybride auto, dan zal deze hoogstwaarschijnlijk beschikken over een fase-1 lader. Rijd je een Tesla model 3, dan ben je voorzien van een fase-3 lader. Je zult hier dus wel op moeten letten bij het opladen van je elektrische auto en vooral bij de aanschaf van jouw nieuwe laadpunt.

Klaar voor de toekomst met de laadpunten van Greenload

Bij Greenload hoef jij je hierover geen zorgen te maken. Al onze laadpunten zijn namelijk voorzien van het hoogst mogelijke laadvermogen van 22 kW (3-fasen, 32A). Dankzij onze innovatieve technologie kunnen wij het Greenload laadpunt de instellingen geven die passen bij het laadvermogen van jouw elektrische auto.

Rijd je op het moment een fase-1 elektrische auto, maar ga je over naar een voertuig met 3-fasen. Geen probleem, met onze laadpunten ben je ook voorbereid op de toekomst en beschik je over een hoger laadvermogen. Een aanpassing die onze specialisten snel voor je maken wanneer de behoefte daar is.

Wil je meer weten over onze laadoplossingen? Neem dan contact op met één van onze specialisten via 0541 – 482 2380 of info@greenload.nl

Ook interessant om te lezen:

Dealer worden?

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Zakelijke adviesgesprek aanvragen?

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Meer informatie over zonnepanelen?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Meer informatie over Greenload led-verlichting?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Greenload locatie worden

Jij bent belangrijk voor een groene toekomst. Laat hieronder je gegevens achter en sluit je aan bij ons snelgroeiende groene netwerk.

Een subsidie adviesgesprek

Wil jij weten wat er mogelijk is op het gebied van duurzaamheid en bijbehorende subsidies? Laat hieronder je gegevens achter voor een oriënterend gesprek. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

Een zonnecarport van Greenload

Ben jij geïnteresseerd in een mooie zonnecarport bij jou op locatie? Laat hieronder je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Investeringsvrij laadpunt aanvragen

Je bent er bijna. Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op!